JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Deki Tools blir Atoo Europe
Det franska investmentföretaget Z7 Group köper majoriteten i den svenska produktionsspecialisten Deki tools. Verksamheten byter namn till Atoo Europe, men Deki Tools ägare Pär Gester blir kvar som delägare i det nya bolaget.
– Jag har under en längre tid aktivt sökt en delägare, någon som kan tillföra rörelsekapital och vara kompanjon, säger Pär Gester.

Deki Tools och Atoo Europe, som ägs av Z7 Group, har samarbetat sedan 2007. Både Atoos franska och tunisiska bolag har varit återförsäljare av Deki Tools splitstejp, en produkt som tillverkas i Kina och säljs under Deki Tools varumärke.

– Nu kan vi göra en lite satsning för att ta marknadsandelar och komma ut i fler länder.

I fjol kom cirka 90 procent av omsättningen på 3,5 miljoner från länder utanför Sverige. I år har siffran stigit till 98 procent.

Företaget har tre säljare varav en är född i Ungern och en i Tjeckien men tanken är att anställa ytterligare två personer.

Mycket av försäljningen sker genom webshopen och genom att hålla presentationer över Internet.

– Det är lite web 2.0 över det hela. Det går inte att åka tjänstebil om man ska få det att gå runt, säger Pär Gester.

Tidigare har man förutom splitstejp bland annat sålt begagnade monteringsmaskiner och reservdelar till dessa liksom optimeringsprogramvaran Feederstar som utvecklats av Mattias Andersson på Mtek.

Maskinerna avvecklades i samband med att Maxinor lades ned, reservdelarna dom kom från Kina höll inte riktigt måttet och vad gäller optimeringsprogrammet så ligger den verksamheten på is just nu.

Istället kommer produktutbudet att breddas med handverktyg och ESD-produkter.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)