JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imego stämmer Saab
Det statliga forskningsbolaget Imego stämmer biltillverkaren Saab på 3,65 miljoner kronor. Tvisten gäller sensorer som Imego levererat och som Saab använder för att mäta rörelser i krockdockor.
– I och med att Saab befunnit sig i rekonstruktion har det inte hänt någonting [förrän nu], säger Imegos vd Bill Brox till Dagens Industri.

Projektet kring krockdockorna har finansierats av Vägverket och Vinnova. Förutom Saab deltar även Volvo PV och Autoliv i projektet. Som en första betalning skulle Imego få 3,65 miljoner kronor, men pengarna som skickades från Vägverket fastnade hos Saab.

Under projektets gång har Saab Automobile gått från rekonstruktion till likvidation och nu till beskedet att verksamheten ska drivas vidare genom den nya ägaren Spyker.

Nu hoppas Bill Brox att försäljningen av Saab kan leda till att Imego får pengarna.

– Jag hoppas att det här kan innebära att vi kan få våra pengar till slut. Vi har en förhoppning om att lösa det här på ett snyggt sätt, säger han till Dagens Industri.

Både Vägverket och Vinnova stödjer Imegos version av händelseförloppet och har krävt att Saab ska betala pengarna. Och nästa överföring på 6,35 miljoner kommer att gå direkt till Imego utan mellanhand.

– Vi är ett ganska litet forskningsföretag och på en omsättning på cirka 50 miljoner kronor svider 3,65 miljoner kronor i kassan, säger Bill Brox.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)