JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fältanalysatorn Fieldfox – nu med tvåports VNA

Fältanalysatorn Fieldfox – nu med tvåports VNA

Agilents handhållna analysator Fieldfox kommer nu i en version med tvåports nätverksanalysator. Därmed har företaget packat in spektrumanalysator och nätverksanalysator med inbyggd kalibreringssats i en slagtålig förpackning som inte väger mer än tre kilo.
Hösten 2008 lanserade Agilent den handhållna analysatorn Fieldfox med den uttalade ambitionen att ta en rejäl bit av marknaden för instrument som används vid installation och service av framförallt mobilnät. Det är en marknad värd runt 500 miljoner dollar där Agilent siktar på en delmängd värt 120 miljoner dollar (länk).

Nu kommer en förbättrad version med en tvåports nätverksanalysator vilket innebär att man kan mäta alla fyra S-parametrarna. Precis som tidigare har instrumentet även en spektrumanalysator med ett dynamiskt område på över 100 dB. Instrumentet finns i två versioner med ett frekvensområde från 2 MHz till 4 GHz respektive 6 GHz.

Det går också att ansluta en prob via USB-porten för att göra effektmätningar upp till 24 GHz.

– Instrumentet har marknaden bästa stabilitet över temperatur och tid, säger Agilnets Greg Peters i ett pressmeddelande.

Instrumentet drivs av litiumjonbatterier vilket ska räcka till fyra timmars användning. Baspriset är 12 000 dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)