JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Partnertech redo för uppgången
Kontraktstillverkaren Partnertech redovisar ett omsättningstapp på 16,9 procent till 2148 miljoner kronor för fjolåret. Företaget gjorde en liten förlust på 3,5 miljoner kronor före skatt. Efter en liten uppgång under slutet av tredje kvartalet har försäljningen sjunkit tillbaka och företagets vd Rune Glavare vågar inte spå när marknaden vänder upp igen.
När de tre stora Skandinaviska kontraktstillverkarna Kitron, Note och Partnertech nu presenterat sina siffror för 2009 står det klart att den sistnämnda klarat sig bäst. I varje fall om man räknar på omsättningen där företaget tappat 16,9 procent jämfört med 19 procent för Kitron och hela 30 procent för Note. Partnertech och Kitron är därmed återigen jämnstora med en omsättning på lite drygt 2,1 miljarder kronor.

Ser man istället till resultatet är Kitron bäst i klassen med en vinst för skatt på 43,4 miljoner norska kronor. Klart sämst är Note med en förlust på 90,8 miljoner kronor.

När det gäller Partnertech har företaget tappat något mindre på den svenska marknaden än på övriga. Tappet uppgick till 14,2 procent och härrör främst från tappet inom skärande mekanisk bearbetning.

Företagets vd Rune Glavare är mycket försiktig om framtiden. Han skriver: ” Vår prognos är att den Europeiska marknaden under nästa år kommer ha en blygsam tillväxt. Tillväxten förväntar vi i huvudsak kommer att ske i Östeuropa. Prognoserna är dock osäkra på grund av den ekonomiska situationen i världen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)