JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Verizon släpper in Skype
Amerikanska mobiloperatören Verizon släpper in gratistelefonoperatören Skype i sitt USA-mobilnät. Det meddelar de två företagen på mobilmässan i Barcelona.
I USA försöker mobilöperatörer ofta hindra sina abonnenter från att använda Internet för samtal via Voip-tjänster som Skype.

Men nu kommer det att bli möjligt för användare av vissa mobiltelefoner på Verizons mobilnät att ringa – och bli uppringda – via Skype. Och detta utan att samtalen debiteras på deras samtalsabonnemang utöver taxan för datatrafiken och taxan till Skype för trafik till klassiska telekomabonnemang.

I Verizons CDMA 1X-nät kopplas samtalen som vanliga telefonsamtal, alltså inte som datatrafik.

I mars kommer Skype att släppa Verizon-program för bland annat Blackberry, Motorola Droid och Motorola Devour.

År 2007 befann sig Skype och Google i strid med Verizon om rätten att använda Skype för telefonering via Verizons 700 MHz-nät. Sedan dess har Verizon inlett samarbeten med Google, och nu också med Skype.

På en presskonferens under mobilmässan i Barcelona fick Verizons vd John Stratton frågan vart samarbetet skulle kunna tänkas leda på sikt. Hans svar blev ”det kan ni blunda och fantisera om”.

John Stratton ville inte svara på om Skype och Verizon skulle samarbeta även i LTE-näten. Men han lovade ytterligare tjänster utöver de som presenteras nu.

Skype har en halv miljard abonnenter, Verizon Wireless  har 90 miljoner.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)