JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Nätbokhandeln Bokus val av den franska läsplattan Cybook ger klirr i kassan hos skånska Riidoo, som anpassar Cybook till svenska förhållanden. Omsättningen kan uppgå till 40 miljoner kronor nästa år, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Fjolåret var tungt för Riidoo, som gick i konkurs och rekonstruerades under hösten med en ny affärsidé – att sälja franska Bokeens läsplatta Cybook i Sverige. Men när KF-ägda Bokus valde just Cybook som plattform för sin satsning på e-böcker vände lyckan. Ett par hundra läsplattor är redan sålda.

Vd Eva Marnfeldt säger till Rapidus att hon räknar med försäljning för över en miljon kronor under februari, och att prognosen pekar på 7 miljoner i försäljning i år och uppemot 40 miljoner nästa år. Hon och de övriga fyra grundarna blev tagna på sängen av det plötsliga intresset, skriver Rapidus.

– Vi hade inte räknat med försäljningsstart förrän i kvartal två, säger Eva Marnfeldt till nyhetsbrevet.

Utöver Bokus har även bibliotek och bokhandlare köpt de av Riidoo modifierade läsplattorna. På sikt vill man dock göra mer än svenskanpassning och återförsäljning.

– Vi ska jobba mer med tjänster, som lånehantering och sökning efter favoritlitteratur. Kanske utveckla egna applikationer till läsplattorna, som sudoku, säger hon.

Riidoo knoppades ursprungligen av från konsultföretaget Lundinova 2007 för att utveckla en egen läsplatta. Bakom företaget står utöver Eva Marnfeldt även Johan Marnfeldt (ej släkt), Anders Borgström, Anders Alvin och Lotta Rolfsson.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)