JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
De amerikanska Navajoindianerna vill bygga ett eget bredbandsnät, med såväl optisk fiber som mobilt bredband med LTE. Investeringen väntas kosta omkring 400 miljoner kronor, en summa man nu letar finansiärer för.
Navajoindianerna som bebor ett nära 70 000 kvadratkilometer stort område i Arizona, New Mexico och angränsande stater har långt gångna planer på att bygga ett eget kommunikationsnät. Ambitionen är att installera 850 km fiber och ett LTE-nät med 57 basstationer i området. Organisationen NTUA, Navajo Tribal Utility Authority, försöker för närvarande få fram de 400 miljoner kronor som nätet väntas kosta, skriver nyhetsbrevet Cellular News.

Med ett eget nät skulle Navajoindianerna förutom tillgång till Internet även få tillgång till sådant som distansundervisning och telemedicin, säger NTUAs talesperson Walter Haase till nyhetsbrevet.

Ett pilotnät med basstationer på 700 MHz-bandet är redan under uppbyggnad i staden Fort Defiance i Arizona. Dessa basstationer kommunicerar med varandra med hjälp av mikrovågslänkar från företaget Dragonwave, som ser installationen som ett bra sätt att visa upp sina produkter och dess förmågor.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus