JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Världspremiär levererad från Indien

Världspremiär
levererad
från Indien


Printdreams kamera med inbyggda skrivare — eller om man så vill skrivare med inbyggd kamera — fanns inte på plats när mässan S.E.E. öppnade. Men ett par timmar senare kom de första prototyperna, direkt influgna från Indien, och vd Alex Breton kunde demonstrera sin skapelse för de första nyfikna.
I Showcase Sweden, på mässan S.E.E., utspelade sig idag en världspremiär. För första gången någonsin kunde svenska Printdreams visa upp sin direktskrivande kamera i kompaktformat, som skriver ut nytagna bilder i fyrfärg på valfritt underlag.

printdreams

En glitch i mjukvaran gör att kameran inte fungerar. Alex Breton demonstrerar skrivaren på ett lagrat foto.
– Vi skriver ut med 600 dpi, och kommer att öka det ytterligare framöver. Och vi har lite kalibrering kvar att göra innan vi är riktigt nöjda, säger Alex Breton.

En av de första som fick se underverket var Mats Lundberg, vd på Prevas, som omedelbart bytte visitkort med Alex Breton. Prevas har nyligen etablerat ett kontor i indiska Bangalore, samma stad där Printdreams engagerat ett tiotal personer för sin tekniska utveckling. Det var för övrigt den indiske tekniske chefen som personligen levererade prototyperna till mässan.

Inuti sitter en FPGA, en liten processor och ett smärre minne. Bilderna lagras på ett mikro-SD-kort och kommunikationen utåt går via mikro-USB.

Elektroniktidningen beskrev skrivarkameran närmare i en artikel i förra veckan (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)