JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imec öppnar i Kina
Det belgiska forskningsinstitutet Imec har öppnat en filial i Kina, och skrivit avtal om processutveckling med den kinesiska halvledartillverkaren Huali.
På Imec ser man Kina som en potentiellt viktig marknad för nanoelektronikforskning, i takt med att investeringarna i avancerad teknik ökar där. Ambitionen med nyöppnade Imec Kina är att förenkla samarbete mellan Imec och kinesiska tillverkare av halvledare och system, liksom med universitet och forskningsinstitut. Samarbetet kan ske som tekniköverföring, licensiering eller gemensam utveckling och utbildning.

Imec Kina får till en början fem anställda, baserade i Zhanjiang High Tech Park utanför Shanghai. Ett första samarbetsavtal har skrivits, med det av Shanghais stad ägda halvledarföretaget Huali, som syftar till gemensam utveckling av 65 nm CMOS-teknik. Arbetet ska till största delen utföras vid Imecs huvudanläggning i Leuven.

På sikt är ambitionen att hitta fler samarbetspartner, och att attrahera fler forskare för såväl anställning som för samarbete.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)