JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chalmers vill bli lärarhögskola
Chalmers tekniska högskola vill förutom ingenjörer även kunna examinera ämneslärare i data, fysik, kemi, matematik och teknik.
Chalmers har lämnat in en ansökan till Högskoleverket om examenstillstånd för ämneslärare i data, fysik, kemi, matematik och teknik. Ambitionen är att civilingenjörer som tar examen från skolan även ska kunna bli behöriga lärare i dessa ämnen.

– Chalmers ambition är att erbjuda civilingenjörsstudenterna masterprogrammet Lärande och ledarskap, där de även får en lärarexamen. För att forma en sådan kombinationsutbildning samarbetar vi med Göteborgs universitet, säger vicerektor Sven Engström i ett pressmeddelande.

Den student som går den kombinerade utbildning får under de första tre åren reguljär teknisk och naturvetenskaplig ämneskompetens. De sista två åren - mastersdelen - studeras även lärande och ledarskap. Om Högskoleverket beviljar ansökan tänker Chalmers dra igång sitt masterprogram nästa höst.

En kombinationsutbildning för civilingenjörer och lärare finns redan på KTH, som började med detta 2002. KTH är idag en av Sveriges största utbildare av gymnasielärare i matematik och NO-ämnen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)