JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Habia varslar 35 personer i Söderfors
Habia Cable flyttar produktionen av kablar för telekomprodukter från Söderfors till fabriken i Kina. 35 personer förlorar jobben. Kvar i Söderfors blir tillverkningen av specialkabel till försvarsindustrin, kärnkraftsindustrin och annan industri med höga krav.
– De senaste årens investeringar i Söderfors och Tierp för tillverkning av specialkabel, i kombination med en förbättrad konjunktur, bör leda till tillväxt inom övriga segment. Det kan innebära att det blir färre personer än vi varslat, som får lämna företaget, säger Habia Cables vd Johan Vinberg i ett pressmeddelande.

Antenntillverkarna, som är den största kundgruppen inom Habia, har sedan flera år koncentrerat produktionen till Kina. För att möta kundernas behov har Habia Cable redan idag mer än hälften av tillverkningen av antennkabel i Kina. När nu även resterande del flyttas så innebär det att cirka 35 personer varslas.

Flyttning av produktionen kommer att ske successivt under hösten 2010.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)