JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel köper Infineons mobilkretsar
Precis som rykten gjort gällande ända sedan i våras (länk) förvärvar Intel tyska Infineons verksamhet kring mobilkretsar. Intel betalar 1,4 miljarder dollar i kontanter och affären förväntas vara slutförd under första kvartalet nästa år.
Intels kunnande på rf-området ligger idag främst på wifi och Wimax. Affären adderar mobilstandarder som 3G och LTE, något som Intel planerar att integrera med sina pc- och inbyggnadsprocessorer.

För Infineon innebär affären att företaget nu kan satsa helhjärtat på halvledarkretsar för fordonstillämpningar, för industrin och för olika säkerhetstillämpningar.

Mobilkretsarna var länge ett sorgebarn som förorsakade Infineon stora förluster. Efter enträget arbete har företaget fått verksamheten på rätt köl och med kunder som Apple och Nokia pekar omsättningen uppåt. Men konkurrensen är hård med företag som Qualcomm, ST-Ericsson, Broadcom och Texas Instruments. Ettan Qualcomm är till exempel åtta gånger större än Infineon på mobilkretsar.

Mobilkretsarna omsatte 537 miljoner euro under första halvan av Infineons brutna räkenskapsår och vinsten blev 26 miljoner euro. Det är dock en betydligt sämre marginal än de två andra affärsområdena, fordon och industri.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)