JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
ABB har invigt en ny produktionslina för avledare och ingående varistorer i Ludvika. Investeringen uppgår till 50 miljoner kronor och är den största nybyggnationen i år hos ABB i Ludvika.
För ett år sedan bestämde sig ABB i Ludvika för att bygga ut sin produktion, och idag är utbyggnaden klar, invigd av Dalarnas landshövding Maria Norrfalk.

I den nya linan produceras avledare som används för att skydda kraftledningar och elutrustningar från överspänningar. En central komponent är varistorerna, som i den nya fabriken görs i en 30 meter lång sintringsugn. Ugnen är den största någonsin i ABB:s avledartillverkning och dessutom den största nybyggnationen för ABB Power Products i år. Produktionen och hanteringen är högautomatiserade, och sköts till stor del av robotar.

Efterfrågan på avledare uppges vara mycket god, och ABB räknar med att leverera allt större volymer under de närmaste åren.

– Den ombyggda verkstaden medger att vi än bättre kan säkra leveranserna och möta kundernas krav. Det är ett mycket välkommet tillskott, säger Hans Matses, chef för högspänningskomponenter, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)