JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Neonodes pekskärm i Sonys nya e-böcker

Neonodes pekskärm i Sonys nya e-böcker

Japanska Sonys senaste generation av e-böcker som lanserades i går innehåller en pekskärmsteknik som utvecklats av svenska Neonode.
– Vi är verkligen glada över att Sony valt den senaste utvecklingen av vår pekskärmsteknik, Zforce. Vår pekskärmsteknik är snabb, precis och har låg strömförbrukning. Att Zforce dessutom har stöd för pennskrift i kombination med full fingernavigering kommer i hög grad att förbättra användar- och läsupplevelsen vad gäller exempelvis e-böcker, säger Neonode Technologies vd Thomas Eriksson i ett pressmeddelande.

Tekniken är densamma som användes i företagets en gång så hypade mobiltelefoner N1 och N2, som dock aldrig blev några kommersiella framgångar. Den baseras på IR-teknik och kräver varken plast eller glas för själva pekfunktionen (länk). Istället finns ett nät av IR-strålar i x- och y-led precis ovanför färgskärmens glas. Ett finger eller en penna som trycks mot skärmen bryter strålarna, vilket detekteras av optosensorer på motsvarande sida.

Zforce stödjer både högupplöst inmatning med penna eller ett finger inklusive gester, multipekning och svep.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)