JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Autoliv prisat för sitt leanarbete
Autoliv i Vårgårda tog tillsammans med Capio S:t Görans Sjukhus i Stockhom hem Svenska Leanpriset som delades ut i går.
– Som alltid är det imponerande att besöka finalistföretagen och se hur de driver sitt Lean-arbete. I år är det extra speciellt, dels med tanke på att vi har två fullvärdiga vinnare, dels att en av dem dessutom kommer från vårdsektorn, säger Lean Forums ordförande Gert Frick i ett pressmeddelande.

Tanken med Svenska Leanpriset är bland annat att lyfta fram förebilder som inspirerar till att ytterligare driva på Leanutvecklingen i Sverige.

Motiveringen för Autoliv lyder:

”Med systematik och uthållighet har Autoliv Sverige AB skapat ett Lean produktionssystem på hög nivå. Utmärkande är ett strukturerat och standardiserat arbetssätt som följer processen från produktutveckling till produktion, med tvärfunktionalitet som en självklar ingrediens.

Autoliv visar goda exempel på hur Leanverktyg används. De kan visa kvantitativa resultatförbättringar och har bland annat uppnått dramatiska kostnadssänkningar, vilket säkrat produktionen i Autoliv Vårgårda i hård intern konkurrens.

Autoliv är en förebild att inspireras och lära av. Strukturerat, och med ledningens engagemang som en viktig drivkraft, fortsätter de att i sann Lean-anda hängivet utveckla sin verksamhet. Vi önskar Autoliv Sverige AB lycka till på deras fortsatta Lean-resa!”

– Vår Leanresa startade redan på 90-talet och det känns jättekul att nu bli uppmärksammad för allt det arbete vi lagt ner. Priset ger oss ytterligare kraft att sträva vidare i förbättringsarbetet och möjlighet att lyfta fram våra medarbetare som bidragit så mycket till att uppnå de resultat vi har idag, säger Markus Billock på Autoliv Sverige i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)