JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Autoliv storsatsar i Kina
Bilsäkerhetsföretag Autoliv satsar 100 miljoner kronor på att expandera sin tillverkning av elektroniska styrenheter för krockkuddar och krocksensorer i Kina. Förutom i Kina har företaget elektroniktillverkning i Sverige, Kanada, Frankrike och USA.
Autoliv ser en snabb tillväxt av biltillverkningen i Asien, vilket föranleder företaget att bygga ut sin fabrik för säkerhetselektronik och elektronikkomponenter i Shanghai med 4 000 kvadratmeter.

Expansionen beräknas kosta nästan 100 miljoner kronor och ge företaget möjlighet att tillverka 5 miljoner elektroniska styrenheter för krockkuddar och 10 miljoner krocksensorer enbart i Kina. I ett slag ökar företaget därmed sin elektronikkapacitet i Kina med 50 procent och koncernens globala elektronikkapacitet med 15 procent.

Autoliv har sex elektronikfabriker i världen, en i vardera Sverige, Kanada, Kina och Frankrike samt två i USA. Där tillverkas och utvecklas huvudsakligen styrenheter för krockkuddar, krocksensorer, IR-system för mörkerkörning och radar för bilar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)