JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Halvledardistributören EBV överväger att stänga sitt kontor i Malmö och framöver bedriva all sin försäljning i Sverige från kontoret i Stockholm.
Enligt ett brev som EBV nyligen skickat ut till sina kunder, och som Elektroniktidningen tagit del av, kommer EBV de närmaste veckorna att besluta huruvida försäljningskontoret i Malmö ska finnas kvar eller inte. Personalen på kontoret är informerad om planerna.

– Vi utvärderar Malmökontoret. Och vi vet ärligt talat inte än hur beslutet blir, säger försäljningschefen Ulrika Pewe-Magnusson till Elektroniktidningen.

Som skäl till neddragningen anger EBV att utflyttningen av produktion ur Sverige har resulterat i att man inte längre har lika många kunder i Malmöregionen som tidigare.

– Flera kontraktstillverkare i regionen har dragit ner och flyttat sin verksamhet utanför Sverige. De volymer som fanns förr finns helt enkelt inte kvar längre.

EBV har idag 14 anställda i Sverige. Hur stor neddragningen blir om Malmökontoret stängs är inte beslutat. Ambitionen är dock att behålla lika många innesäljare och supportpersonal.

– Med alla innesäljare och all support på ett ställe tror vi att vi kan maximera kundstödet, kommenterar Ulrika Pewe-Magnusson.

EBV, som ingår i Avnetkoncernen, etablerade sitt kontor i Malmö 1996. Stockholmskontoret startades året därpå. År 2009 omsatte EBV 180 miljoner kronor i Sverige.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)