JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rykte: Facebook kommer med egna mobiler
Enligt en brittisk tidning kommer det sociala nätverket Facebook att lansera två egna mobiler under mässan Mobile World Congress om ett par veckor.
Uppgifterna kommer från affärstidningen City AM, som också hävdar att mobilerna är tillverkade av HTC i Taiwan, och till det yttre påminna om Googles mobiler Nexus.

Enligt tidningen kommer telefonerna att köra en modifierad version av Android, och ge Facebookuppdateringar en framskjuten plats på skärmen. Tidningarna pekar ut två Facebookmedarbetare - Joe Hewitt som tidigare jobbade med nätläsaren Firefox och Matthew Papakipos med en bakgrund inom Googles nätläsare Chrome – som ansvariga för lanseringen.

Det är inte första gången rykten kommer i svang om att Facebook har planer på egna mobiler. Facebook har envist dementerat dessa rykten, vilket inte hindrat att de intensifierats under det senaste halvåret. I sina dementier har Facebook understrukit att man lägger sin energi på att anpassa sin mjukvara till att fungera så bra som möjligt på andra företags plattformar och mobiltelefoner.

Artikeln i City AM finns här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)