JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rykte: Apple gör lågpris-Iphone
Enligt nyhetsbyrån Bloomberg och tidningen Wall Street Journal utvecklar Apple en billig smartmobil. Syftet sägs vara att konkurrera med billiga Android-mobiler.
Enligt Bloomberg skulle mobilen kunna säljas för så lite som 200 dollar till konsumenter utan abonnemang. Det motsvarar det lägsta pris du i USA idag betalar för en kontraktsbunden Iphone. Operatörerna betalar i snitt Apple 625 dollar för en Iphone.

Det säljs just nu exakt lika många Android- som Symbianmobiler, med Apple på tredjeplats. Apple har hittills varit nöjd med att sälja smartmobiler i de övre prisklasserna medan Android täcker in hela spannet.

Ett av arbetsnamnen på Apples lågbudgetmobil sägs vara ”N97”, vilket också är namnet – av en slump eller inte – på en Nokiamobil av typen Symbian – som håller sig i de lägre prisklasserna.
 
De billigare Androidmobilerna är byggda kring äldre Armkärnor, som Arm11. Plattformar finns från Qualcomm, ST Ericsson, taiwanesiska Mediatek och kinesiska Rockchip.

Apples tekniska strategi för lågbudget-Iphone är enklast tänkbara – de ska byggas på samma plattform som gårdagens dyra Iphone. Det betyder i så fall att den första lågbudget Iphone-modellen kör en Cortex A8-processor, samtidigt som de dyra segmenten av smartmobiler som lanseras nu kör dubbla Cortex A9-kärnor och motsvarande.

En av Bloombergs källor har sett en prototyp som beskrivs som 30 procent mindre än en Iphone 4, och utan home-knapp.

Bloombergs källor reserverar sig för att det inte är självklart att  lågbudget-Iphone verkligen kommer att lanseras – den kan dyka upp i sommar eller skrotas helt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)