JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vicor vill vinna på SynQor-strid

Phil DaviesVicor vill vinna på SynQor-strid

Kraftspecialisten Vicor ska vässa sin marknadsstrategi. Sedan några veckor tillbaka har Philip Davies klivit in i företaget för att leda jobbet.
Vad som är hönan och ägget är svårt att säga. Alltså om Philip Davies – nybliven marknadschef på Vicor – rekryteras just för att marknadsstrategin måste vässas i företaget, eller att han som nybliven chef tycker att så är fallet.

Philip Davies kommer närmast från Osram, men har tidigare bland annat arbetat på Analog Devices, Allegro Micro Systems och Siliconix. Hans uppgift härnäst är, enligt honom själv, att skapa en speciell strategi för varje produktområde. Hur detta ska gå till är ännu inte helt klart.

– Men vi kommer att göra flera produkter som är fotavtryckskompatibla med konkurrenterna. Det har vi inte gjort tidigare, säger han till Elektroniktidningen.

En anledning är att Vicor ser sin chans att ta marknad, nu när flera IBC-moduler inte kan säljas i USA då det framkommit att de gör intrång på amerikanska SynQor:s patent.  Cisco, Ericsson och Vicor är några företag som hamnat i hetluften.

– Men vi använder annan teknik. SynQor använder fyrkantsvåg. Våra produkter konverterar med sinusvåg, så vi är inte berörda, förtydligar Philip Davies.

Istället kan den senaste IBC-modulen, IBC048, som Vicor lanserade i februari användas som ett drop-in-alternativ till dagens produkter på marknaden i åttondels- och kvartsbricksformat.

– Vår teknik är helt bakåtkompatibel med SynQor:s.

Han flaggar för att det kommer att komma ett flertal nya produkter inom den närmaste två månaderna.

– Moduler som leverera mer effekt och hanterar högre spänningar står på agendan, säger Philip Davies.

Vid det uttalandet har han nykomlingen IBC048 som referens. IBC048 finns än så länge i två modeller, en för 300W och en för 500W. Den levererar 9,6 till 12 V ut och kan hantera inspänningar från 38 till 55V.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)