JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Robotdalen nätverkar med automationsföretag
Industrisammanslutningen Svenska Automationsgruppen ska öka informationsutbytet och samarbetet med Robotdalen i syfte att få fram mer innovation.
Robotdalen är duktig på att föra samman leverantörer, kunder, användare och finansiärer inom robotteknik. Svenska Automationsgruppen har ett globalt nätverk av företag som gör komponenter, delsystem och lösningar för automation. De två bildar nu en allians där Robotdalen ska bli en innovationspådrivare åt Svenska Automationsgruppen.

Detta ska, enligt ett pressmeddelande, ske genom att fånga upp nya idéer inom robotik och automation, och att analysera utvecklingsbehov och fullfölja påbörjad kommersialisering. Därtill ska parterna gemensamt göra förstudier som öppnar för investeringar, och arbeta för pilotinstallationer för att öppna upp för nya investeringar.

– Genom samarbetet stärker vi vårt nätverk och får en naturlig partner inom innovation och akademi. Vi får också en tydligare konaktyta till forskare och studenter, vilket är viktig för framtida kompetensförsörjning, säger Ove Leichsenring på ABB Robotics och tillika medlem i Svenska Automationsgruppens styrelse.

Svenska Automationsgruppen bildades i höstas (länk) i form av en allians mellan två andra föreningar, Transmissionsgruppen och Swedish Industrial Robot Association (Swira). Syftet då var att få ett bredare fokus på automation och robotik för den tillverkande industrin.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)