JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Xilinx först till 28 nm
I den ständigt pågående holmgången mellan FPGA-jättarna Xilinx och Altera blev den förstnämnda snabbast till 28 nm. I varje fall om man ska tro det senaste pressmeddelande från Xilinx om att företaget börjat sampla kretsar i Kintexfamiljen.
Xilinx har också lagt ut en kort videosnutt på Youtube där man visar att kommunikation på 10 Gbit/s fungerar (länk). Men än så länge är det bara utvalda kunder som fått de första samplen som kommer mindre än 90 dagar efter det att Xilinx gjort tape out på kretsen.

Två kunder som nämns i pressmeddelandet är displayföretaget Jupiter Systems och test- och mätjätten Agilent. Mindre kunder får vänta till kvartal fyra då Xilinx börjar sälja utvecklingskortet för Kintex. Redan idag stödjer dock utvecklingsmiljön ISE de nya kretsarna.

Konkurrenten Altera berättade i januari att företaget skulle börja sampla sina 28 nm-kretsar inom två månader. Än har det inte kommit något pressmeddelande om att det hänt. Bägge företagen använder TSMC för att tillverka kretsarna om än i något olika varianter av processen. Om inget gått snett i Alteras design borde företaget därför också kunna sätta de första kretsarna i händerna på viktiga kunder vilken dag som helst.

Om det sedan kommer en pressrelease återstår att se.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)