JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. LG och SK letar svensk teknik

De två koreanska företagen LG Electronics och SK Telekom är intresserade av att hitta svenska företag med kunnande om bland annat 3D-teknik, antenner, tryckt elektronik och wifi.
Sysslar du med tredimensionella användargränssnitt baserade på OpenGL eller annan 3D-teknik för multimedia? Kanske vet du hur man skapar en minimal antenn för LTE med Mimo?

Då vill LG komma i kontakt med dig och ditt företag för ett potentiellt framtida samarbete.

SK Telecom Technology Scouting har fyra problem de vill ha hjälp med. Det är passiva komponenter (R, L och C) som inte får vara tjockare än 0,4 mm och inte kosta mer än 10 cent per styck. En annan teknik man vill utveckla är positionsbestämning i wlan baserat på trianguleng med hjälp av minst två basstationer.

Ett tredje teknikområde är tryckt elektronik som kan används för ID-brickor med närfältskommunikation och så funderar företaget på virtualisering på en Arm Cortex-A15 i säkerhetskritiska tillämpningar.

Kontakterna med de två koreanska företagen har gått via Invest ICT, ett samarbete mellan Business Region Göteborg, Invest in Sweden, Invest in Skåne och Stockholm Business Region.

Vill du veta mer, kontakta någon av dessa.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)