JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei och Motorola sluter fred

De juridiska tvisterna mellan telekombolagen Huawei och Motorola är över. De båda har gjort upp i godo, vilket banar vägen för Nokia-Siemens köp av Motorolas verksamhet inom mobilnät.
Motorola och Huawei har legat i luven på varandra en längre tid, med kulmen i januari då Huawei stämde Motorola (länk) för att utan tillstånd föra över intellektuell egendom till Nokia Siemens Networks i samband med det bolagets vilja att köpa Motorolas verksamhet inom mobilnät.

De båda parterna har nu gjort upp i godo, och dragit tillbaka alla stämningar mot varandra. Huawei har även dragit tillbaka stämningen mot Nokia-Siemens. Hur mycket pengar som bytt ägare för att överenskommelsen ska komma till stånd är okänt.

Upprinnelsen är en affär mellan Motorola och Huawei år 2000 då Motorola började återförsälja av ett urval produkter från Huawei i eget namn. Sedan dess har Motorola köpt Huaweiprodukter inom kärnnät och radioaccess för 880 miljoner dollar.

– Vi beklagar att denna dispyt har uppkommit mellan våra två företag. Efter att åter ha studerat alla fakta har vi beslutat att lösa frågan, och återgå till vårt tidigare förhållande präglat av tillit. Jag är nöjd med att vi åter kan fokusera på ett produktivt samarbete, säger Motorola Solutions vd Greg Brown.

Uppgörelsen innebär att Nokia-Siemensköpet, värt 1,2 miljarder dollar (länk) kommer ett steg närmare fullbordan. Allt som återstår nu är godkännande från de kinesiska myndigheterna.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)