JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Aspocomp minskar skuldbördan
Den finska mönsterkortstillverkaren Aspocomp minskar skuldbördan rejält genom att sälja de sista delarna av sina asiatiska fabriker i en bytesaffär med den amerikanska kollegan TTM Technologies.
I en preliminär uppgörelse har Aspocomp sålt de sista 20 procenten av sitt ägande i den asiatiska mönsterkortstillverkaren Meadville Aspocomp (BVI) Holdings. Affären med TTM, som är Nordamerikas största mönsterkortstillverkare, ger Aspocomp 14,5 miljoner euro. I en separat överenskommelse byter TTM sin 10-procentiga andel i Aspocomps fabrik i Uleåborg mot nya aktier i Aspocomp motsvarande ett ägande på 19,7 procent av företaget.

Pengarna som Aspocomp får in ska användas för att lösa de banklån och det obligationslån som företaget har. Banklånet är på 12,9 miljoner euro och kommer att betalas tillbaka fullt ut. När det gäller obligationerna som företaget gett ut har Aspocomp kommit överens med innehavarna till 69,2 procent av lånet att de ska få tillbaka 66,7 procent av värdet.

Om transaktionerna går igenom kommer Aspocomps skuldbörda att minska från 23,5 miljoner euro till mellan 3,0 och 4,5 miljoner euro.

Aspocomp gör avancerade mönsterkort med många lager och mikrovior. Företaget har också exotiska material som teflon och kan göra kort med kylflänsar (heatsinks).

Förutom den tekniska kompetensen har företaget snabba leveranser som ett försäljningsargument. På kundlistan finns de stora telekomföretagen, liksom tyska biltillverkare.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)