JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kors i taket - Sony Ericsson rekryterar
Efter att ha sagt upp över 500 medarbetare i Lund har mobilföretaget Sony Ericsson börjat rekrytera igen. Ett trettiotal lediga tjänster har utannonserats, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Det är första gången på flera år som Sony Ericsson nyrekryterar öppet. Främst är det ingenjörer och projektledare som söks, inom exempelvis systemarkitektur, elektronikutveckling och antenndesign.

Ett trettiotal tjänster har utannonserats till Lund. Dessutom söker företaget ett tjugotal medarbetare till kontoren i Silicon Valley och Peking.

Sedan krisåren i mitten på 2000-talet har Sony Ericsson sagt upp flera tusen medarbetare. Så sent som 2009 varslade bolaget 500 personer om uppsägning. Mats Bark, ansvarig för internkommunikation på företaget, vill ändå tona ner förändringen.

– Det handlar inte om några massiva nyrekryteringar. Vi har inte haft några nyanställningar på ett tag och då är det ett bra läge att fylla luckorna, säger han till Rapidus.

Mats Bark konstaterar också att rekryteringarna gäller såväl ersättning för kompetens man haft tidigare och ny kompetens inom främst smartmobiler.

Efter flera år av storförlust visade Sony Ericsson i fjol en vinst på 90 miljoner euro, och en vinst på 11 miljoner euro under årets första kvartal. Samtidigt har såväl omsättning som marknadsandelar minskat. Färre än var 50:e telefon som säljs i världen kommer numera från Sony Ericsson, och företaget riskerar faktiskt att halka ur listan över de tio största mobiltillverkarna i världen (länk).

Totalt har Sony Ericsson cirka 2 700 anställda i Lund, plus cirka 300 konsulter i huset, enligt Rapidus.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)