JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 100 Tbyte flash ersätter hårddiskar

I handelshuset Ebays senaste datacenter finns inga hårddiskar - istället är det flashminnen som lagrar alla data. Anläggningen är den största flashminnesinstallationen hittills – 100 Tbyte.

Ebay utvärderade både hårddisksystem, flashsystem och hybridvarianter innan bolaget valde en rent flashbaserad minneslösning till en av sina VMware-baserade virtuella servercenter. Med lösningen, levererad från företaget Nimbus,  tar det bara tre minuter att etablera en virtuell server, mot tidigare 40 minuter med hårddisklösningar.

Minneslösningen gör att datorerna i centret klarar 10 Gbit Ethernet iSCSI, samtidigt som energiförbrukningen gått ner till 78 procent av en hårddisklösning, och utrymmesbehovet minskat med hälften. Installationen började med ett system och har på knappt ett år svällt till att omfatta tolv system om totalt 100 Tbyte, vilket enligt Nimbus gör detta till världens största flashminnesinstallation.

– Allt fler företag har börjat ersätta konventionella hårddiskar med flashminnen eftersom de ger högre prestanda. Numera får man på köpet även lägre effektförbrukning, mindre kylbehov och mindre krav på yta, kommenterar analytikern Jim Handy på Objective Analysis affären i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)