JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 1 april 2020 VECKA 14

42 miljoner till Myfc:s bränslecell

I början av juli säkrade uppstartsföretaget Myfc 42 miljoner konor i nytt riskkapital. Pengarna ska användas för att kommersialisera och lansera företagets bränslecellsbaserade batteriladdare vars säljstart är satt till slutet av året.
– Vi ser denna finansieringsrunda som en viktig validering och ett stort steg på vägen att väcka en marknad för bränsleceller och bevisa teknikens utmärkta prestanda och hållbarhet. Vi kommer nu att kunna ge slutanvändare en bättre mobilupplevelse, säger företagets vd Björn Westerholm i ett pressmeddelande.

Den primära målgruppen för Powertrekk, som laddaren döpts till, är friluftsmänniskor och hjälparbetare. Säljstarten har skjutits fram i flera omgångar men det senaste budet är att produkten ska finnas till försäljning under sista kvartalet i år i Europa och under första kvartalet nästa år i USA.

Laddaren kommer att kosta runt 1550 kronor och varje laddning går på cirka 12 kronor, berättade Björn Westerholm för Elektroniktidningen när Powertrekk lanserades på mobilmässan Mobile World Congress för ett halvår sedan (länk).

Han räknar med att dra nytta av den nya standarden för mobilladdare där man använder USB-kontakten för både kommunikation och laddning.

– Den nya standarden kommer att förändra köpbeteendet av mobiltelefonladdare eftersom laddarna kommer att säljas över disk i stället för att inkluderas i förpackningen tillsammans med telefonen. Detta öppnar upp en bra affärsmöjlighet för oss, framförallt i operatörernas värdekedja. Konsumenterna kommer att välja mellan olika typer av laddare, i olika färger och för olika syften. Nästa år kommer du att ha en vit laddare i ditt hem, en svart i bilen och en grön Powertrekk-laddare i väskan.

Bland investerarna i denna runda finns KTH Chalmers Capital och Sjätte AP-fonden.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)