JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Nästa vecka samlas runt 250 av världens mest framstående elektronikforskare på konferensen ECCTD i Linköping. Det är första gången denna konferens äger rum i Sverige.
– Linköpings elektronikforskning är ledande i Norden, och att vi fått förmånen att arrangera konferensen speglar detta, säger konferensens ordförande Lars Wanhammar.

ECCTD, uttytt European Conference on Circuit Theory and Design, startades för att få en europeisk motvikt till den USA-dominerade motsvarigheten ISCAS, International Symposium on Circuits and Systems. ECCTD hålls vartannat år och evenemanget i Linköping är det tjugonde sedan starten.

– Vi räknar med cirka 250 deltagare varav 40-50 från Sverige. Om jag räknat rätt är det 233 papper som ska presenteras, säger Lars Wanhammar.

Bland talarna märks professor Magnus Berggren som ska beskriva en ny plattform för utveckling av organisk elektronik, och Gerhard Fettweis, professor från Dresden, som pratar om möjligheterna och utmaningarna kring trådlös kommunikation kring 1 THz.

Hela programmet finns här (länk).
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)