JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk HDTV gav pris till Net Insight
Kommunikationsföretaget Net Insight har utsetts till vinnare av priset CSI Awards i kategorin "Bästa teknologiprojekt för HDTV", efter sin medverkan i Teracoms uppbyggnad av HDTV-nät i Sverige. Det är andra året i rad som företaget tar hem priset, som delas ut på mässan IBC i Amsterdam.
Net Insight levererar sin plattform Nimbra till Teracom, det statliga företag som för närvarande bygger upp världens första helt IP-baserade nät av typen DVB-T2. Nätet är en uppgradering till HDTV av det nät som infördes för digital markbunden tv-sändning år 1999. Det täcker idag 70 procent av hushållen i landet och ska vara heltäckande lagom till OS nästa sommar.

– Net Insight valdes av Teracom för att leverera en IP-transportlösning med 100 procents tjänstekvalitet - QoS - till sitt nya DVB-T2-nät. Tillsammans har vi genomdrivit en mycket snabb och effektiv implementering av det nya nätet som möjliggör HD-tjänster, vilket gör Teracom mer konkurrenskraftigt på sin marknad, säger Per Lindgren, affärsutvecklingschef och grundare av Net Insight i ett pressmeddelande.

Plattformen Nimbra har köpts av ett flertal kunder, och Net Insight levererar till över 25 operatörer i världen inom digital markbunden tv. I och med priset försvarade Net Insight sin titel på området – företaget vann även samma pris i fjol.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)