JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. UPPDATERAD: IAR köper emulatorleverantör

En familj emulatorer och avlusare för i princip alla armfamiljer från Arm7 till Cortex A9, och för TI:s alla signalprocessorer. Det är vad IAR får med köpet av kaliforniska Signum Systems.
– Innan köpet utvärderade vi ett 15-tal bolag globalt och fann att Signum var de som passade oss bäst, berättar Fredrik Medin, marknadschef på IAR.

 IAR Signum
IARs vd Stefan Skarin med
Signums ordförande Jerry Lewandowski
Köpet betalas i pengar och aktier och prislappen beror av en måluppfyllelse i oktober 2015.

– Det man kan säga är att summan inte kommer att bli högre än 23 miljoner kronor, säger Fredrik Medin.

IAR köper Signum för att komplettera sitt produkterbjudande. Företaget säger sig med köpet få en av de bredaste portföljerna inom området utvecklingsverktyg för inbyggda system.

Innan köpet beslutades diskuterades som alternativ att Signum skulle OEM-tillverka produkter för IAR.

Signum har en produktfamilj som heter Jtagjet och består av jtagemulatorer, ICE-emulatorer och avlusare – bland dem Chameleon.

Notabelt är att IAR nu får stöd för Cortex A8- och A9-processorer – de kraftfullaste armfamiljerna, mest kända för sin användning i smartmobiler och pekplattor och med en prestanda som närmar sig de strömsnålaste x86-processorerna.

Signum grundades 1979 och säljer runt tusen emulatorer om året, med priser mellan 1000 och 6000 dollar. Bland kunderna finns bland annat hårddisktillverkare och chipstillverkare.

Från den 3 oktober kommer Signums produkter att börja säljas genom IAR:s kanaler. Signumpersonalen – 11 personer – kommer att sitta kvar i Camarillo, en timme väster om Los Angeles, och tillhör organisatoriskt IAR Systems Inc i San Francisco.

Signums produkter kan redan idag användas från IAR:s utvecklingsmiljö Embedded Workbench.

– Men det är en standardteknik de använder. På sikt vill vi se en mycket mer välintegrerad lösning, säger Fredrik Medin.

Uppsalaföretaget IAR levererar hårda och mjuka utvecklingsverktyg för inbyggda system. Företaget har 133 anställda och omsätter mellan 40 och 50 miljoner kronor per kvartal.

– Hög kompetens, utmärkt teknisk support och teknik av världsklass. På många sätt lika oss och exakt det företag vi vill slå ihop oss med – så beskrivs Signum av IAR:s vd Stefan Skarin i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)