JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 1 april 2020 VECKA 14

Elektroniktidningen sätter jobben i fokus

Svensk elektronik är en dynamisk bransch, där många företag söker nya medarbetare samtidigt som många människor söker nya utmaningar. För att bättre tillgodose dessa målgrupper har Elektroniktidningen dragit igång Elektronikjobben, den snabbaste och mest kostnadseffektiva rekryteringstjänsten i Elektroniksverige.
www.elektronikjobben.se finns från och med idag Sveriges första renodlade platsannonssajt för elektronikbranschen.

– Vi har upplevt en kraftig efterfrågan den senaste tiden från företag som vill rekrytera nya medarbetare, och därför bestämde vi oss för att dra igång Elektronikjobben, säger projektledaren Anne Charlotte Sparrvik, tillika annonnsäljare på Elektroniktidningen.

En viktig faktor är att de breda rekryteringsföretagen kan ha svårt att hitta specialister. Lika viktigt är att den som söker jobb i en viss nisch ska ha lätt att hitta de relevanta tjänsterna, utan att behöva bläddra sig igenom hundratals erbjudanden i andra branscher.

– Elektroniktidningen är hårt nischad, och det är en fördel för oss. Här finns bara elektronikjobb, och inget annat. Vi hoppas kunna bli den naturliga platsen för konstruktörer och andra ingenjörer som söker jobb i elektronikbranschen, säger Anne Charlotte Sparrvik.

Sajten är helt automatiserad, vilket är ett sätt att hålla kostnaderna låga – standardpriset för en annons är 3 900 kronor. Den som vill rekrytera fyller helt enkelt i ett webbaserat formulär (länk), och annonsen visas omedelbart. Fakturan kommer med posten.

– Men vi kan givetvis hjälpa till med utformning och formulering också, när så behövs, säger Anne Charlotte Sparrvik.

Bland arbetsgivare som söker nya medarbetare på Elektronikjobben redan från början märks ABB Cewe-Control och konsultföretagen Prevas och Assistera. Här finns även en rad mindre företag, som Teenage Engineering och Ctek.

Framöver finns i planeringen även en matchmakingfunktion, där den som är intresserad av nya jobb ska kunna prenumerera på erbjudanden i elektronikbranschen med än större precision.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)