JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk fordonselektronik till Tyskland
Svenska Crosscontrol, som gör styrsystem för industriella fordon, öppnar ett kontor i Düsseldorf.
Det tyska kontoret ska ge support till den växande kundbasen i landet, dit Crosscontrol bland andra räknar de multinationella jättarna John Deere och Bombardier Transportations. Kontoret ska ledas av Yassine Zoubir, som närmast varit vd för Arcelor-Mittal och före dess divisionschef för mobilelektronik på Ifm Ecomat Mobile.

– Fordonsstyrning är ett område som genomgår snabb utveckling, och den industriella fordonsmarknaden har stor potential. Jag ser fram emot att arbeta med fordsonsstyrning igen, säger han i ett pressmeddelande.

– I norra Europa finns ett antal stora tillverkare av industriella fordon som tidigt förstod betydelsen av ökad automation och användande av avancerade styrsystem som ett sätt att differentiera sig. Vi har haft turen att få vara djupt involverade i denna utveckling. Etableringen i Tyskland är en viktig strategisk milstolpe för oss, kommenterar Crosscontrols vd Peter Lageson.

Som första publika uppgift kommer tysklandskontoret att förbereda sig för deltagande på Agritechnica, en mässa för jordbruksmaskiner som äger rum i Hannover i november.

Crosscontrol har huvudkontor i Alfta, och därtill sedan tidigare kontor i Västerås och Uppsala.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)