JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nytt liv för Resqu
Konkursboet för företaget Resqu, som utvecklat teknik för att spåra mobiltelefoner vid olyckor, har köpts av grundarna Fredrik Tufvesson och Fredrik Thorsell. Ambitionen är att ge nytt liv i verksamheten och ta de sista stegen till marknaden, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Vid konkursen hade Sydsvensk Entreprenörsfond och riskkapitalisten Mats Lindoff – Sony Ericssons förre tekniske direktör – tillsammans med ett antal andra ägare pumpat in runt tio miljoner kronor i Resqu. Hur mycket Fredrik Tufvesson och Fredrik Thorsell betalat för konkursboet är okänt, men de säger till Rapidus att det nystartade bolaget inte kommer att behöva ta in externt kapital. Huruvida Mats Lindoff har någon roll i det nya företaget är inte heller känt. Det nya bolaget har ännu inte fått något namn.

Resqus teknik går ut på att först störa ut de omgivande basstationerna och därefter, då den försvunna telefonen letar ny täckning, pejla in den med Resqus mobila basstation. Noggrannheten anges till ett par decimeter. Tekniken har fälttestats med bra resultat, men utvecklingen blev dyrare än tänkt, vilket var huvudorsaken till konkursen.

Fredrik Tufvesson säger till Rapidus att han hoppas få de första kunderna inom några månader. Och han menar att tekniken behövs - när en person försvann vid kusten utanför Tanum i oktober hade den hjälpt.

– Polisen lyckades ringa hans mobiltelefon men fick inget svar och kunde inte pejla in var den var någonstans, säger han till Rapidus.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)