JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons teknikchef flyttar till Australien

Ericssons teknikchef flyttar till Australien

Ericssons mångårige teknikchef (CTO) Håkan Ericsson byter Silicon Valley och jobbet som teknikchef, mot Australien och ansvaret för Ericssons verksamhet i Australien, Nya Zeeland och Fiji.
– Håkans arbete är ett av skälen till att vi, år efter år och inom flera tekniker, kvarstår som den ledande teknikleverantören. Det glädjer mig att Håkan nu kan dela sin betydande och breda erfarenhet direkt med våra kunder på de tekniskt avancerade marknaderna i Australien och Nya Zeeland liksom att bygga ytterligare personlig erfarenhet i vår marknads- och affärsdimension, säger företagets vd Hans Vestberg i ett pressmeddelande.

Håkan Ericsson har arbetat 25 år inom Ericsson. Han fick ansvar för Ericssons forskningsenheter på senhösten 1998 som 37-åring (länk). År 2003 utsågs han till CTO och de senaste åren har han haft Silicon Valley som sin bas.

Med en fru från Australien blir landet inte helt nytt för Håkan Eriksson.

– Jag har haft en önskan om att få jobba i en mer kommersiell roll, och av personliga skäl komma närmare Australien. När Hans [Vestberg] erbjöd mig den här möjligheten när mitt uppdrag i Silicon Valley nu går mot ett slut tog jag chansen att få jobba med de tekniskt avancerade operatörerna i dessa länder och få vara en del av det starka regionala Ericsson teamet där, säger Håkan Eriksson i dagens pressmeddelande.

Elektroniktidningen gjorde en längre intervju med Håkan Eriksson våren 2007 (länk).

Vem som blir ny CTO är inte klart.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)