JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Ericsson, ABB, Volvo, Arcticus och Saab Dynamics bidrar med 15 miljoner kronor – och KK-stiftelsen med lika mycket – till fyra projekt på Mälardalens högskola.
KK-stiftelsen delar ut nära 60 miljoner kronor till forskning med näringslivet och Mälardalens högskola (MDH) får den högsta tilldelningen.

Projektet Tjänsteinnovationsledning för globala industriföretag (SIMGIC) får 4,6 miljoner kronor. Det handlar om att ta fram nya och effektivare metoder för ”servicemöjligheter i tjänsteinnovation” och stöds av Ericsson och ABB.

Projektet Prestandabevarande multicore-schemaläggning (PPMsched) får 4,5 miljoner kronor. Enea och Ericsson ska tillsammans med MDH ta fram en teknisk lösning som gör det möjligt att köra många olika program samtidigt utan att de konkurrerar med varandra om minnet. Mjukvaran kommer att testas hos Ericsson.

Funktions- och exekveringsmodeller i moderna mjukvaruarkitekturer för fordon (Femmva) får 4,2 miljoner kronor för att sammankoppla modellerings- och programmeringsspråk som används vid utveckling av fordon. Arcticus och Volvo CE deltar.

Visionbaserad robot för undervattensminröjningsrum (VARUM) får 1,5 miljoner kronor för att ta fram ett bättre och säkrare system för miljösanering av sjöar och hav. Det är ett tvåårigt projekt som Mälardalens högskola driver i samarbete med SAAB Dynamics. Projektet ska på försök göra upprensning i Östersjön och till viss del i Vättern.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)