JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Saabs elektriska drivlinor sålda till USA
Biltillverkaren Saabs konkursförvaltare har sålt bolagets del i utvecklingsföretaget e-AAM i Trollhättan, som bland annat jobbar med elektrifiering av drivlinor. Företaget blir nu helägt av amerikanska American Axle & Manufacturing, rapporterar P4 Väst.
E-AAM har drygt 100 anställda i Trollhättan som jobbar med utveckling och tillverkning av prototyper medan serieproduktionen är tänkt att ske i AAM:s nuvarande fabriker runt om i världen. Produktionsstart är planerad till 2015.

Saab har ägt en tredjedel av bolaget medan amerikanska AAM ägt resten.

– Det har legat oss i fatet, den senaste tiden, att ägarsituationen har varit oklar. Det är en viktig del när man gör stora upphandlingar att ägarstrukturen är klar och att bilfabrikanterna kan satsa långsiktigt ihop med leverantören. Den situationen har tyvärr inte varit klar sista tiden, men nu är det problemet löst, säger Magnus Rydell som är försäljningschef på e-AAM i Trollhättan till P4 Väst.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)