JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 27 september 2020 VECKA 39
Den svenska antennspecialisten Smarteq måste stärka sin finansiella situation och föreslår därför en nyemission som i bästa fall ger 14,1 miljoner kronor. Pengarna ska främst användas för att minska företagets skulder samt till marknadsföring och säljinsatser.
Smarteq fokuserar på att utveckla och sälja antenner och antennsystem för trådlös kommunikation till och från fordon, mellan utrustningar och maskiner, samt för trådlös överföring av tal och data.

Under det senaste året har företaget koncentrerat sig på att utveckla sina produkter, men sedan i höstas har fokus växlat från utveckling till försäljning. I november flyttade företaget dessutom till Kista, medan produktionen har förlagts till Kina.

Men försäljningen har gått trögt trots att företaget hävdar att efterfrågan på produkterna är hög. Det gäller framför allt inom fordonsområdet, där befintliga kunder varit sena med lanseringarna där Smarteqs produkter ska ingå. Styrelsen för Smarteq bedömer dock att företagets marknadsposition är starkare än någonsin och har därför beslutat att kalla till en extra bolagsstämma den 22 mars 2012 för att besluta om nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare om högst 14,1 miljoner kronor.

Efter nyemissionen kommer antalet aktier i Smarteq att uppgå till som mest 264 miljoner, vilket är en ökning med 88 miljoner aktier.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)