JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny ytmonteringslina gör Kinds Elteknik till kontraktstillverkare
Nya maskiner innebär inte bara högre kvalitet och flexibilitet utan också större kapacitet, något som hisselektronikföretaget Kinds Elteknik tänker erbjuda externa kunder.
– Vi har en del större jobb på gång och maskinparken började bli gammal att vi lägger fyra miljoner på en ny ytmonteringslina, säger Agne Johansson som är vd på Kinds Elteknik i Östra Frölunda, tio mil utanför Göteborg.

Företaget utvecklar och tillverkar bland annat styrelektronik till hissar. En liten del av verksamheten har också varit att tillverka åt andra företag.

Den nya linan med en ny screentryckare och en ny ytmonteringsmaskin – en Aimex från Fuji (länk) – höjer kapaciteten rejält.

– Vi har en ganska stor kund som vi utvecklat åt och där vi ska dra igång produktionen till sommaren.

Företaget skiljer sig från andra kontraktstillverkare i så motto att man helst utvecklar de produkter man ska tillverka.

– Om det är problem med grejorna är det enklare att ordna och vi kan hjälpa kunderna om de vill ändra något eller ta fram en ny modell, säger Agne Johansson.

Utvecklingsarbetet görs dels av egna anställda, dels finns ett upparbetat nätverk av konsulter att tillgå.

Ny styrelseordförande från årsskiftet är Peter Wahlberg med ett förflutet på bland annat IVF och Microwave Road.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)