JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Borås testbädd ska minska trafikdöden
Från hösten 2014 får forskare och fordonsindustri bättre möjligheter att gemensamt ta fram lösningar för säkrare och mer miljövänliga trafikmiljöer. Då invigs AstaZero, en helt ny testanläggning för fordonssäkerhet utanför Borås.
– Vi har fått till stånd en bra lösning där industrin lovat belägga banan i så hög grad att intäkterna är säkrade för avsevärd tid framöver, säger Maria Khorsand, koncernchef för SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, i ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer bland annat att göra det möjligt att testa insatser och system som ökar säkerheten för oskyddade trafikanter.

Utöver möjligheterna till forskning och utveckling förväntas anläggningen ge ett tjugotal kvalificerade arbetstillfällen redan från start, en siffra som kommer att öka när kompletterande tjänster räknas in.

– Med AstaZero skapar vi en ny typ av neutral forskningsmiljö där forskare, företag och andra aktörer kan mötas. De kan sätta nya standarder och lära tillsammans. Jag är övertygad om att det lägger en bra grund för svensk tillväxt, säger Chalmers rektor Karin Markides i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)