JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arrow stänger sitt lager i Lunda
Komponentdistributören Arrow stänger sitt lager i Lunda norr om Stockholm. Istället flyttas det svenska lagret och leveransansvaret över till företagets lager i nederländska Venlo. Större delen av flytten ska vara genomförd vid slutet av denna månad.
Hittills har Arrow haft tre stora lager i Europa, ett i Sverige, ett i Nederländerna och ett i Italien. Men nu slås alltså det svenska och nederländska lagret ihop, med placering i Nederländerna.

Anledningen till sammanslagningen är enligt Arrow att effektivisera verksamheten.

– Ja, det blir fördelar både för kunder och leverantörer. Leverantörerna får ett ställe mindre att skeppa till och kunderna serveras från ett lager, säger Janne Dahlén, chef på Arrows Sverigekontor.

Tills nu har nordiska kunder fått sina leveranser från två lager, men fortsättningsvis kommer alltså alla leveranser – även de som berör Arrow Alliance – att gå från Venlo. Arrow Alliance är företagets division med fokus på stora globala kunder med komplexa logistikbehov.

– Jag tror jättemycket på detta. Det är något kunderna har efterfrågat och även nödvändigt för att vi ska kunna ha en elektronikindustri i Norden. Det krävs att vi effektiviserar för att vara konkurrenskraftiga, säger Janne Dahlén.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)