JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flexenclosure breddar med elnät

Flexenclosure breddar med elnät

Den svenska tillverkaren av strömförsörjning för basstationer i glesbygd, Flexenclosure, byter nu varumärke från E-site till eSite och breddar samtidigt produktutbudet till att även omfatta basstationer som är anslutna till elnät med låg tillförlitlighet.
eSite ryms i ett enda skåp och har utvecklats för att driva basstationer som inte har tillförlitlig tillgång till elektricitet från elnätet. Produkten finns i tre versioner – eSite Core, eSite Solar och eSite Aero.

Den nya varianten eSite Core använder batterier för lagring av energi och elkraft från elnätet och/eller dieselgeneratorn.

Modellen eSite Solar har eSite Core som grund, plus en eller flera solpaneler för förnybar solenergi. Detta minskar beroendet av diesel ytterligare.

eSite Aero bygger även den på eSite Core, med tillägg av Flexenclosures egenutvecklade vindturbin FlexWind. Även eSite Aero ger förnybar energi som kraftigt minskar operatörernas beroende av diesel.

Företaget framhåller att den nya produkten upptar mindre yta och har mindre volym än föregångaren. Vidare medför omkonstruktionen att produkten blivit enklare att transportera och installera.

Kylningen är förbättrad med fritt luftflöde, värmeväxlare och luftkonditionering. eSite väljer dynamiskt det lämpligaste kylsystemet för att minimera strömförbrukningen.

Det finns ett helt redundant kylsystem, redundanta moduler för kraftelektronik, och en automatisk återgång till generatordrift som en sista utväg.

Vidare har Flexenclosure tagit fram en förbättrad driftsättningsguide som väsentligt minskar komplexiteten och den tid som krävs för att driftsätta en ny eSite.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)