JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST storsatsar på pikoprojektorer

ST storsatsar på pikoprojektorer

ST Microelectronics har köpt rättigheterna till israeliska Btendos laserteknik som ljuskälla i memsbaserade pikoprojektorer. Det är ett tidigare lyckat utvecklingssamarbete som fått det franska företaget att ta detta steg.
ST Microelectronics är världen största mems-tillverkare. Genom att kombinera den egna kompetensen med uppstartsföretaget Btendos teknik tror sig företaget kunna göra än mindre och energieffektiva projektorer för inbyggnad i smartmobiler, digitalkameror och handdatorer. I ett tidigare utvecklingsarbete har de första stegen tagits, vilket utmynnat i prover som nu testas av utvalda kunder.

Btendos produkt, kallad Mypro, påstås vara marknadens minsta liksom energisnålaste lösning i sitt slag. Företaget använder tre lasrar som ljuskälla – en för vardera rött, grönt och blått – som kombineras optiskt till en enda stråle som sedan får passera två olika mems-spegelmatriser, en för horisontell och en för vertikal styrning.

Intressant är att Btendo tidigare även haft ett samarbete med halvledarföretaget National Semiconductor som i fjol köptes av Texas Instruments, som likt ST satsar på pikoprojektorer.

Affären med Btendo innebär att ST köper företagets ip samt hyr in större delen av personalen för att snabba på utvecklingsarbetet.

Så funkar Btendos teknik:
Btendo
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)