JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AQ storsatsar på kablage
Västeråsföretaget AQ Group köper den norska kablagespecialisten Durapart med dotterbolag. ”Syftet med affären är att bilda en kablageverksamhet som är en betydande internationell aktör inom komplexa kablage i små och medelstora serier.”, skriver AQ Group  i ett pressmeddelande.
AQ Group har skrivit avtal med den norska industrikoncernen Otterlei om att köpa Durapart med dotterbolag i Litauen och Mexiko. Durapart utvecklar och tillverkar kablage och elektromekaniska moduler främst till fordonsindustrin. Företagets utveckling och försäljning styrs från Norge, medan tillverkningen sker i Litauen och Mexiko.

Planen är att övertagandet ska ske den första september i år. Därmed har AQ Group byggt upp en kablageverksamhet med cirka 1 000 anställda i Sverige, Norge, Litauen, Mexiko, Polen, Kina och Indien, varav runt 630 personer härrör från nyförvärvet.
 
Enligt pressmeddelandet görs affären dels genom en kontant betalning om 67 miljoner norska kronor på tillträdesdagen, dels genom en apportemission av 35 000 nyemitterade aktier i AQ samt två eventuella kontanta resultatbaserade delar fram till 2014 om maximalt 11 miljoner norska kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)