JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson redo köpa Nokia Siemens-verksamhet
Nokia Siemens Network är i slutförhandingar om att sälja sin division för affärsstödssystem. Det rapporterade Bloomberger News i mitten av förra veckan. Nu ryktas det om att svenska Ericsson är den mest troliga köparen.
Telekomjätten Ericsson uppges ligga bäst till i budrundan på Nokia Siemens Networks (NSN) affärsstödsverksamhet (Business support systems, BSS). Det rapporterar Dow Jones Newswires som hänvisar till en person med insyn i ärendet.

En annan intressent som märkts i budgivningen – som nu gått in i en andra omgång – är amerikanska Amdocs. Franska Atos har däremot dragit sig ur. Jefferies Group, som är rådgivare till NSN i denna affär har avböjt att kommentera spekulationerna.

Redan i fjol började NSN att avyttra ett antal enheter som inte ansågs tillhöra företagets kärnverksamhet. Enligt ett internt pm är  BBS-verksamheten en av flera delar som identifierats som icke-kärnverksamhet.

Ericsson har däremot vuxit snabbt inom just BSS liksom OSS (operations support systems) efter fjolårets köp av amerikanska Telcordia, som är specialist på mjukvara och tjänster för mobiltelefoni och bredband. Vid köpetillfället hävdade Ericsson att marknaden för BSS och OSS är värd runt 35 miljarder dollar årligen, och dessutom väntas öka med 6 till 8 procent under de närmaste åren.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)