JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Trio säljer skyltning enligt ny Intelstandard

Open Pluggable SpecificationTrio säljer skyltning enligt ny Intelstandard

Digital skyltning – det gör man väl genom att köpa storbildsskärm, ta några bilder och köra en slideshow? Eller boota datorn till en webbsida med preparerat innehåll? Nej, så enkelt är det inte, om man får tro Kontron, Intel och Microsoft.
De tre har satt ihop en gemensam produkt med en specialversion av Microsoft Windows, en mediaspelare från Kontron och extra mjukvara för Content Creation och Content Management.

Alltihop är byggt kring en Intelteknik som heter Open Pluggable Specification (OPS) och som är avsedd just för att smidigt kunna integrera komponenter till en digital skylt. Trots namnet måste man ansöka hos Intel för att kunna ta del av specifikationen.

Trions produkt heter Digital Signage Evaluation Kit-12 och är till för att utveckla lösningar för digital skyltning.

I paketet ingår

Kontron Kops800

 

Kops800
Kontron Kops800 som är en mediadator med wifi på en 2,7 GHz Core i5-3610ME dubbelkärna.  Dessutom medföljer en korttidslicens av  Windows Embedded Posready 7. Plus demoversioner av verktyg från Flypaper och Scala för att skapa och administrera skyltningen.

Plus programvara som spionerar på kunden framför skylten –  Intel Audience Impression Metrics  levererar i realtid individuellt utformat innehåll baserat på betraktarens kön, åldersgrupp och tid spenderad framför skylten.

DSEK-12 kan köpas nu via Kontron, Avnet och Arrow.

För den som tvekar över att sätta sig i knät på Intel när det gäller digital skyltning, finns en arbetsgrupp inom webborganisationen W3C som försöker standardisera digital skyltning via webbteknik, särskilt den kommande version 5 av HTML.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)