JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Anritsu satsar på Sverige
Det japanska test- och mätinstrumentföretaget Anritsu går på offensiven i Sverige. Den senaste månaden har fyra personer anställts, däribland branschveteranen Ronny Skiöld som blir ny försäljningschef i Sverige.
– När den här chansen öppnades tvekade jag inte, säger Ronny Skiöld som efter en längre semester i Australien är tillbaka i test- och mätbranschen.

Han har hunnit med att arbeta för bland annat Tektronix, Rohde & Schwarz och Agilents samarbetspartner Testhouse Nordic.

– Jag kommer mer att fungera som säljchef än att vara ute och träffa kunder så jag ser inte det som något stort problem. De senaste åren har jag haft den rollen snarare än att vara ute och säga ”våra produkter är bäst”.

Under de tre veckorna Ronny arbetat hos Anritsu har han hunnit med att anställa tre personer i Lund. Sonys varsel av 650 anställda plus 350 konsulter är inget som avskräcker företaget som går mot strömmen genom att anställa två supportpersoner på orten och en säljare. Kontoret i Lund har därmed fem anställda.

– Vi har stora testsystem där, som vi vill supporta lokalt. Sen får vi se vad som händer, om de verkligen avvecklar all hårdvaruutveckling. Kunskapen kommer att finns kvar och erfarenheten talar för att det dyker upp nya företag, säger Jonathan Borrill, som har försäljningsansvaret för bland annat Europa.

På Stockholmskontoret som startade 1985 finns 13 personer och i Göteborg ytterligare två. Planen är att rekrytera ytterligare några stycken under hösten.

Anritsu växte mycket starkt under fjolåret med 32 procent och under god lönsamhet. Faktiskt näst mest av alla företag på Elektroniktidningens topplista över de tio största test- och mätföretagen (länk). Bara Advantest växte mer men det berodde på köpet av Verigy.

– Vi ser att det finns potential att växa mer i Sverige. I Vissa segment är vi välkända, som spektrumanalysatorer och handhållna instrument, men det finns mycket mer att göra. Kommer man utifrån ser man också möjligheterna på ett annat sätt, säger Ronny Skiöld.

– Ett område där vi kan växa är optoinstrument där vi kommit med en rad nya produkter för 100 Gbit/s. Idag är radiogränssnittet inte flaskhalsen utan nätet bakom, säger Jonathan Borrill.

Sedan den finska test- och mätdistributören Orbis stängde Sverigekontoret saknar Anritsu extern försäljningskanal för de enklaste instrumenten.

– Det är något vi vill ändra på men jag har inte hunnit med det än, säger Ronny Skiöld.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)