JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Micron närmar sig Elpidaköp
Amerikanska Micron Technologys plan att köpa den förlusttyngda japanska DRAM-tillverkaren Elpida tog ett stort steg närmare ett avslut i och med att en domstol i Tokyo godkänt avtalet företagen skrivit. Samtidigt avfärdade domstolen ett rivaliserande förslag från en grupp obligationsinnehavare.
Strax före sommaren avslöjade Micron att ett köp av Elpida var på gång. En kort tid därefter klev en grupp internationella finansinstitut  – med ägande genom obligationer i Elpida – fram, med syfte att påvisa att köpet var ohållbart (se länk).

Men nu har en japansk domstol givit sitt godkännande till köpet och samtidigt avvisat förslaget från obligationsinnehavarna, enligt Elpida. Trots detta hävdar obligationsinnehavarna att de kommer att rösta mot förvaltarens plan. Likaså uppmanar de alla andra fordringsägare att göra detsamma. I ett uttalande menar obligationsinnehavarna att de kommer att fortsätta driva sina rättigheter med de rättsliga medel som finns i japanska, amerikanska och andra relevanta domstolar.

Om affären går igenom blir Micron världens näst största DRAM-tillverkare – klart efter Samsung men i tajt strid om placeringen med dagens tvåa Hynix.  

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)