JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Smarteq bygger bolag i Kina
Svenska Smarteq startar det helägda företaget Smarteq Antennas Shanghai. Därmed kan företaget lättare hantera och utveckla sin leverantörsbas i Kina. Likaså underlättar närvaron samarbetet med de asiatiska kunderna.
Smarteqs satsning i Kina är väsentlig. Speciellt som företagets kontrakt med Volvo (länk) och Renault liksom Volkswagen (länk) under nästa år övergå från projekt till serieleverans.

– Detta är ännu en milstolpe i det nya Smarteq och strategin med permanent närvaro i regionen är viktig i synnerhet då den största delen av leverantörsbasen finns belägen i Asienregionen. Smarteq har redan serieleveranser till kunder i regionen och dessa kunder har höga krav på avancerade tekniska antennlösningar, robust design samt tillförlitlighet, säger Christian Olsson, VP, Engineering and Operations, i ett pressmeddelande.

Smarteq har huvudkontor i Kista och totalt 15 anställda. Företaget utvecklar antennsystem för trådlös kommunikation till och från fordon, mellan utrustningar och maskiner samt för trådlös överföring av tal och data.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)