JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nvidia lanserar spelkonsol

nvidia project shieldNvidia lanserar spelkonsol

Amerikanska Nvidia är mest känt som tillverkare av grafikkretsar och grafikkort men företaget har på sistone också satsat på kretsar till smartmobiler och surfplattor. Mycket överraskande presenterade företaget en handhållen spelkonsol på konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas. Konsolen som kör Android kan även kan kopplas till datorn via wifi.
Det finns en rad spel för Android men ingen dedicerad spelkonsol. Nvidia vill täppa igen luckan med Project Shield, en spelkonsol som kan användas på samma sätt som Nintendos och Sonys handhålla spelkonsoler men som också kan kopplas till datorn, och därmed en större skärm.

Men det finns en hake, datorn måste ha ett grafikkort från Nvidia. Preliminärt behövs minst Geforce GTX 650 för stationära datorer och GTX 660M för bärbara datorer. Dessutom en Intel Core i5 eller bättre.

Själva spelkonsolen drivs av systemkretsen Tegra4 med Nvidias 72-kärniga grafikprocessor Geforce i kombination med en fyrkärnig Cortex-A15 från Arm.

Skärmen är på 5 tum, av retinatyp och med en upplösning på 720 punkter. Vidare finns inbyggda högtalare och anslutningen till den externa datorn sker via 802.11 som i Nvidias tappning kör 2x2 mimo för att kommunikationen ska gå lika snabbt som om man spelade direkt på datorn.

Operativsystemet är Android 4.1 även kallat Jelly Bean.

Företaget har inte sagt något om priset eller när konsolen ska börja säljas.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)